باسمه تعالی
اطلاعیه فنی: قابل توجه سیب زمینی کاران گرامی
به اطلاع سیب زمینی کاران عزیز میرساند جهت نگهداری محصول سیب رمینی در انبار موارد زیر را رعایت فرمایند:
1-	انبار بایستی از نظر سقف، دیوارها و پنجره ها سالم باشد تا مانع از نفوذ آب، سرما به¬درون انبار گردد.
2-	پنجره های انبارها حتما" مجهز به توری مناسب و سیستم تهویه هوا باشند
3-	از نگهداری محصول آلوده در انبار خودداری یا حداقل غده های آلوده به انواع بیماریها و آفات در کنار غده های سالم انبار نشوند.
4-	بهترین درجه حرارت برای نگهداری سیب زمینی حدود 6-4 درجه سانتیگراد میباشد تا از فعالیت بید سیب زمینی در انبار ممانعت گردد لذا در مواقعی که درجه حرارت انبار بالا باشد با تهویه بیشتر هوا آنرا تعدیل و در مواقعی که درجه حرارت کمتر از این مقدار باشد با وسایل گرما زا مانع از یخ زدگی محصول انبار شده نمائید.
5-	غده های انبار شده را طوری بچینید که تهویه کافی داشته باشند و از چیدن کیسه ها به صورت متراکم و فشرده خودداری نمائید ، جهت جلوگیری از آسیب غده ها و له شدگی آنها از چیدن بیش از 5 ردیف گونی روی هم خودداری گردد. 
6-	چهت جلوگیری از نفوذ پروانه¬های بید سیب زمینی بداخل کیسه¬ها حتما" روی آنها را با موادی نظیر کاه و کلش و غیره بپوشانید.
7-	بهترین رطوبت هوای انبار برای نگهداری سیب زمینی در حدود  80% می باشد تا از کاهش وزن و از دست دادن آب سیب زمینی و نیز شیوع آلودگی قارچی و باکتریائی در طی دوره انبارداری جلوگیری شود.
8-	جهت جلوگیری از گرم شدن توده انبار شده در اثر تنفس غده ها تهویه مناسب  انبار از طریق نصب سیستم هواکش در پنجره ها انجام گیرد.
9-	جهت مقابله با بید سیب زمینی میتوانید با نصب یک لامپ ساده و تشتک آب حاوی مواد شوینده در زیر آن حشرات کامل این آفت را در انبار کنترل نمائید(تله نوری).
10-	برای جلوگیری از توسعه و شیوع آفات و بیماریهای مسری سیب زمینی در سال آتی از ریختن و پخش سیب زمینی های آلوده به آفت و بیماریها در حاشیه و محوطه بیرون انبارها و باقی گذاشتن آن در سطح مزارع جدا" خودداری شود لذا شایسته است سیب زمینی های آلوده را در محل بخصوصی سوزانده و یا در محلی خارج از مزرعه مدفون نمائید.           
                   اداره ترویج مدیریت جهاد کشاورزی اردبیل –  تابستان1404